Institutionellt intresse för flyktiga bitcoin kan ge rekordhöjder 2021

Kortsiktigt vinsttagande kan vända den positiva drivkraften i Bitcoin de närmaste veckorna

Investerare i Bitcoin (CCC: BTC) tittar på avkastning på mer än 150% hittills (YTD). Med andra ord, $ 1000 som investerats i kryptovalutan tillbaka i januari skulle nu vara värt över $ 2500.
Smartphone med Bitcoin-diagram på skärmen bland högar av Bitcoins

Bitcoin var runt 7 000 dollar i januari och ligger för närvarande runt 18 400 dollar, medan dess börsvärde (cap) uppgår till cirka 340 miljarder dollar. Som jämförelse steg S & P 500-indexet, som nådde en rekordhög nivå i början av december, med cirka 17% YTD med sitt börsvärde över $ 30 biljoner dollar.

Bitcoins historia går också till 2009, då världen först hörde talas om kryptovalutor. Nu finns det över 1600 olika kryptovalutor tillgängliga för investerare. Ändå, med sin första fördel, får Bitcoin Code mest uppmärksamhet och har det högsta marknadspriset.

I november ökade riskaptiten på bredare marknader och kryptovalutor. Minskande osäkerhet om presidentvalens resultat, positiva vaccinnyheter från Pfizer (NYSE: PFE), BioNTech (NASDAQ: BNTX) och Moderna (NASDAQ: MRNA) och diskussioner kring potentiell ytterligare stimulans för ekonomin har inneburit nya toppar för många aktier, index liksom för kryptovalutor.

Bitcoin började i oktober på cirka 10 400 dollar. Den 1 december kom den blyg på 20 000 dollar och steg över 19 783 dollar – den tidigare rekorden som den hade sett i december 2017.

Som en alternativ tillgångsklass är kryptovalutamarknaden fortfarande i sin linda och utvecklas. Med tanke på det senaste prisrallyt kommer BTC sannolikt att vara volatil under de sista veckorna på året, eftersom vissa investerare kan välja att ringa kassan och ta vinst. Jag förväntar mig dock att BTC kommer att erbjuda betydande avkastning för långsiktiga investerare som har 2-3 års horisonter. Låt oss se varför.

Kryptomarknaden fortsätter att växa

Det senaste decenniet har en betydande tillväxt inom finansiell teknik (fintech) lett till betydande aktiekursökningar i företag som Visa (NYSE: V), Paypal (NASDAQ: PYPL) och Square (NYSE: SQ).

Den stora lågkonjunkturen 2008-2009 bidrog till framsteg inom digitaliseringen av pengar och födelsen av kryptovalutor. När den globala finanskrisen drabbade för över ett decennium sedan blev allmänheten tvivelaktig över bredare marknader och några av de åtgärder som vidtagits av centralbanker världen över inom ett fiat valutacentrerat, sammankopplat globalt finansiellt system.

Investerare lockas av kryptovalutor av många skäl. Till exempel belyser forskning från Linda Schilling från Ecole Polytechnique, CREST, Frankrike och Harald Uhlig från University of Chicago hur kryptovalutor som Bitcoin inte ”kontrolleras av centralbanker eller centrala institutioner. [S] ständiga funktioner skiljer Bitcoin från till exempel Visa, Paypal och kontanter som censurmotstånd, transparens och snabb handel. Dessa egenskaper kan vara viktiga för framtida forskning när man tänker på Bitcoin-spekulation. ”

Den nuvarande pandemin har också inneburit ökad tillit till e-handel, vilket bidragit till användningen av digitala plånböcker och e-pengar. Samtidigt kan en växande institutionell efterfrågan tyda på att Bitcoin kommer att fortsätta att se nya rekordhöjder 2021. JPMorgan Chase (NYSE: JPM) föreslår att Bitcoin potentiellt kan „ersätta guld i stor utsträckning“, redo för „betydande“ uppåtriktat, eftersom det konkurrerar med guld som en alternativ valuta.

Slutligen skulle vanliga InvestorPlace.com-läsare sannolikt veta att PayPal i oktober gjorde det möjligt för sina amerikanska kunder att köpa och sälja Bitcoin och andra kryptovalutor direkt från sina konton.

Slutsatsen på Bitcoin

Bitcoin är ett hett investeringsämne. Med tanke på den senaste betydande prisuppgången kan vi förvänta oss att vissa investerare i BTC snart kommer att ta del av sina pappersvinster. En potentiell nedgång mot $ 16 000 eller lägre kan ge potentiella investerare en bättre startpunkt.

Grayscale Bitcoin Trust (OTCMKTS: GBTC) kan vara ett sätt att komma åt Bitcoin. Hittills under året är det upp 145%. Fidelity Investments startade också nyligen den juridiska processen för att inrätta den första Bitcoin-fond någonsin. Om den nuvarande nivån på institutionellt intresse skulle kunna ses som ett hausseartat tecken kan BTC: s börsvärde potentiellt nå 1 biljon dollar under det nya decenniet. Millennials stöd förväntas bidra till denna efterfrågan och ytterligare stärka Bitcoins status som både betalningsmedel och rikedom.

De marknadsaktörer som inte vill uppleva den dagliga olyckan i BTC kan överväga att investera i aktier i företag som leder fintech-revolutionen och är bland institutioner som visar intresse för Bitcoin.

Das könnte dich auch interessieren …