Tuomari kääntää Overstock-oikeusjutun oman virheellisen hylkäämisen

Tuomari kääntää Overstock-oikeusjutun oman virheellisen hylkäämisen

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on kumonnut päätöksensä hylätä oikeusjuttu, jonka mukaan Overstock manipuloi osakemarkkinoitaan jakamalla turvakoodin vuonna 2019.

Utahin liittovaltion tuomari on peruuttanut oman hylkäävänsä online-jälleenmyyjää Overstockia vastaan ​​nostetun ryhmäkanteen, jonka mukaan se manipuloi markkinoita antamalla viime vuonna osakkeenomistajille turvatunnuksen „Digital Dividend“.

Tuomari Kimball kumosi 6. tammikuuta aikaisemman päätöksensä hylätä Bitcoin Trader oikeusjuttu ja myönsi kantajien lokakuussa esittämän pyynnön tehdä muutettu konsolidoitu valitus.

Ryhmäkanteen jätti päähakija Mangrove Partners Master Fund syyskuussa 2019 väittäen, että Overstock valehteli OSTKO-turvatunnuksensa tarkoituksesta – jonka kantajat väittivät olevan suunniteltu „rankaisemaan“ lyhyeksi myyjiä

Kanteessa väitettiin myös, että Overstock johti sijoittajia harhaan vähittäiskaupan divisioonan talouden suhteen eikä paljastanut, ettei se olisi onnistunut turvaamaan johtajan ja virkamiehen vastuuvakuutusta.

Overstockin johtajat olivat tietoisia sen taloudellisten ongelmien

Tuomari antoi aikaisemmin kanteen hylkäämismenettelyt viime vuoden syyskuussa, kun hän havaitsi, että Overstockin arvopaperimerkkien liikkeeseenlasku ei manipuloinut markkinoita ja että yrityksen tuloslaskelman tarkistukset oli suojattu yksityisten arvopaperien oikeudenkäyntejä koskevalla uudistuslailla. Tuolloin Kimball totesi valituksen olevan „klassinen yritys vedota petokseen jälkikäteen“.

Mutta keskiviikkona tuomari Kimball ilmoitti tekevänsä „virheen“ jättämällä huomiotta alaviitteen kantajien vastustaessa ehdotuksia hylätä kyseinen lupa pyytää muutettua kantelua, jos asia hylätään.

Ilmeisesti laaja alaviite sisälsi myös uusia todisteita luottamuksellisilta todistajilta, joita kantajat väittävät osoittavan, että Overstockin johtajat olivat tietoisia sen taloudellisten ongelmien laajuudesta.

Overstockin OSTKO-turvatunnus alkoi käydä kauppaa vaihtoehtoisella tZERO-kauppajärjestelmällään toukokuussa 2020, jolloin tunnus räjähti noin 10 dollarista korkeimpaan 89 dollariin elokuun puolivälissä. Tunnus on sittemmin pudonnut 50% ja viimeksi vaihtanut omistajaa hintaan 48,50 dollaria.

Stomarketin mukaan OSTKO: lla on markkina-arvo lähes 212 miljoonaa dollaria, mikä luokitellaan se 85. suurimmaksi salaustekijäksi pääoman perusteella. OSTKO edustaa noin puolta kaikesta toissijaisesta suojaustunnusten kaupankäynnistä.

Kommentare sind deaktiviert.